Geldermalsen naar Leerdam

Uit Wandelen in de wijde wereld

De route "Geldermalsen naar Leerdam" doorkruist de West Betuwe. Naast de befaamde Appeltjesdijk bezoek je diverse plaatsen als Rumpt, Asperen, Acquoy. Met name in de bloesemtijd behoort dit tot de beste wandelingen die je in Nederland kan maken. Maar ook buiten deze tijd is het een aanrader want het Betuwse landschap doet weelderig en lief aan. Daarnaast is de rivier de Linge gezichtsbepalend, het is een kronkelende rivier waar regelmatig bootjes op te zien zijn.


Aandachtspunten[brontekst bewerken]

Bij de overgang richting Acquoy steek je over naar een telersbedrijf. Het ziet er in beginsel op moment van oversteken bijzonder uit maar er loopt een mooi pad langs, zodra je eenmaal aan de overkant bent zie je het pad lopen. Dit pad richting Acquoy kan uitdagend zijn omdat het eerste deel over natuurlijk landschap gaat, als er gemaaid gras is, dan is het wandelpad verdwenen door het gemaaide gras wat er overheen ligt. Het is een kwestie van letterlijk de GPX volgen en dan kom je een doorgang tegen bij de heg, tevens loop je dan over een kleine brug.

Aan het eind van Asperen is er ook een wat lastiger punt naar Leerdam. Hier zit een vreemde buiging in de wandeling en is het makkelijk verkeerd lopen. Mis dit niet want je ontzegt je veel moois in de nabijheid van Leerdam.

Elk jaar is er een bloesemtocht, houd daar rekening mee als je op de bonnefooi gaat wandelen. Via een website kan je controleren hoe het met de bloesem gesteld is.

Lunchplekken vind je vooral in Beesd. In Acquoy is er ook een horeca gelegenheid niet ver van de kerk, deze uitspanning heet "Lingezicht" met een terras aan de voor- en achterzijde. Als je bijvoorbeeld om 10 uur start dan kom je daar om lunchtijd aan.

Impressie[brontekst bewerken]

Onderstaande foto's zijn afkomstig van diverse jaargetijden

Route[brontekst bewerken]


Gebruik dit bestand Geldermalsen naar Leerdam op je GPS Device

Start- en eindpunt[brontekst bewerken]

Het startpunt is op Station Geldermalsen en het eindpunt is station Leerdam. Je start in Geldermalsen aan de zijde van de Genteldijk.