Hertogenbosch Heusden Vlijmen(nachtwandeling)

Uit Wandelen in de wijde wereld

Wandelinformatie[brontekst bewerken]

Deze wandeling is een rondwandeling van 40 kilometer met als startpunt station Hertogenbosch welke tevens ook het eindpunt is. Kenmerkend aan deze wandeling is de geschiktheid voor een nachtelijke wandeling gezien de grote hoeveelheid geplaveid looppad en de verlichting. Je loopt een stuk langs de maas en doet de binnensteden aan van twee middeleeuwse vestingsteden zoals Heusden en 's-Hertogenbosch . Aan het eind als je rond 8 uur aan komt kan je prima een ontbijtje doen in de stad. De regio met name rondom den bosch staat bekend als moerasgrond, op het eind loop je over de 'halve zolenlijn' door de Moerputten een van de weinig overgebleven laagvenige moerasgebieden in Nederland.

Aandachtspunten[brontekst bewerken]

De wandeling vereist een goede fitheid en met een of twee pauzemomenten er bij ben je met een wandeltempo van 5km/h al snel 9 uur onder de pannen. Voor een nachtwandeling neem je fluorescerend bandje mee, geladen zaklamp, 50 euro voor een taxi indien noodzakelijk, geladen smartphone en goede beproefde uitrusting.

Het ontbijt kan je prima bij coffeelab doen.

Heb je verzuurde benen(stramheid)? huur dan even een OV-fiets bij het station en ga minimaal een half uur fietsen, door het gebruik van andere spieren wordt je melkzuur langzaam weg gewerkt.

Impressie[brontekst bewerken]

Onderstaand een impressie van foto's behorende bij de wandeling, foto's zijn gemaakt in de nacht of bij zonsopgang


Route[brontekst bewerken]

Route 's-Hertogenbosch Heusden VlijmenGebruik het Hertogenbosch Nachtwandeling bestand op je tracking device zoals smartphones, trackers of smartwaches

Start- en eindpunt[brontekst bewerken]

Stationsplein, 5211 BP 's-Hertogenbosch
Station 's-Hertogenbosch

Aantal Kilometers   40
Asfalt 14.8km
Geplaveid 16.8 km
Gravel 2.43 km
Natuurlijke ondergrond 3.6 km
Onbekend 2.5 km
Ongeplaveid 270 meter