Oosterbeek

Uit Wandelen in de wijde wereld

Deze wandeling is een rondwandeling van 29 kilometer met als startpunt station Oosterbeek welke dus ook het eindpunt is.

Het is een heuvelachtige wandeling met diverse plateau's, prima geschikt voor mensen die van heuvels, bossen en een stuk rivierlandschap houden.
Het landschap ligt op de scheidslijn tussen de Veluwe en de Betuwe. Je doet tijdens deze wandeling het "balkon van Nederland" aan. De regio staat ook bekend om de herdenkingen van de tweede wereldoorlog, het kan zomaar zijn dat je weer een veteraan in een oude oorlogsjeep tegen komt.

Aandachtspunten[brontekst bewerken]

Het gros van de wandeling is zandpad/bospadachtig. Neem stevige schoenen mee, het aantal hoogtemeters bedraagt ongeveer 400. De wandeling vereist een goede fitheid en met een of twee pauzemomenten er bij ben je met een wandeltempo van 5km/h welke door stijging af zal nemen al snel 8 uur onder de pannen.

Impressie[brontekst bewerken]

Onderstaand een impressie van foto's behorende bij de wandeling


Op een bepaald moment kom je op een plateau uit waar je van veraf zowel Arnhem als Nijmegen ziet liggen. Tevens is er een prima horecaplek nabij gelegen op een plateau "De Westerbouwing"

Route[brontekst bewerken]

Route Oosterbeek Wolfheze DoorwerthGebruik het Oosterbeek bestand op je tracking device zoals smartphones, trackers of smartwaches

Start- en eindpunt[brontekst bewerken]

Stationsweg, 6861 EG Oosterbeek

Aantal Kilometers   {{{Aantal Kilometers}}}
Asfalt ?
Geplaveid {{{Geplaveid}}}
Gravel {{{Gravel}}}
Natuurlijke ondergrond {{{Natuurlijke ondergrond}}}
Onbekend {{{Onbekend}}}
Ongeplaveid {{{Ongeplaveid}}}